• Un fugar din Coreea de Nord a făcut un salt peste gardul frontierei.
  • Oficialii sud-coreeni au fost atât de surprinși încât l-au pus pe bărbat să-și recreeze saltul
  • Bărbatul s-ar fi folosit de calitățile sale de gimnast pentru a trece frontiera.

Un dezertor din Coreea de Nord s-a folosit de calitățile dobândite în urma antrenamentelor de gimnastică pentru a sări peste un gard de 3 metri înălțime, scrie The Sun.

Evadarea lui, desprinsă dintr-o scenă a unui film de acțiune, a implicat trecerea peste cea mai bine păzită graniță din lume, care este presărată cu două milioane de mine și plină de sârmă ghimpată.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Oficialii sud-coreeni au fost atât de surprinși încât l-au pus pe bărbatul, în vârstă de 20 de ani, să-și recreeze saltul pentru a verifica dacă a spus adevărul.

Potrivit publicațiilor sud-coreene, bărbatul ar fi mic de statură, iar autoritățile cred că greutatea sa și antrenamentele de gimnastică au ajutat la evadare.

Foarte puțini dezertori nord-coreeni aleg să fugă de regimul brutal al lui Kim Jong-Un prin dreptul frontierei periculoase, majoritatea alegând să scape prin China.

Presa sud-coreeană raportează că bărbatul s-ar fi lovit de senzorii gardului, care l-ar fi demascat. El a fost reperat de două ori și de camerele termice pe 2 noiembrie – la 10:14 și 10:22 – în timp ce „zbura” pe deasupra gardului, în Zona Demilitarizată.

Bărbatul a fost arestat și a cerut acum azil politic.