• Doi bărbați au fost arestați în statul indian Uttar Pradesh pentru că ar fi păcălit un medic să cumpere o „lampă a lui Aladdin”.
  • I s-a promis că îi va aduce bogăție, sănătate și noroc.
  • În timpul prezentării, cei doi bărbați s-au prefăcut că evocă spiritele din lampă.

Un episod incredibil a avut loc în India. Mai exact, în statul Uttar Pradesh, unde un doctor a avut parte de o tâlhărie de poveste. Doi bărbați i-au spus doctorului că „lampa lui Aladin” pe care i-au prezentat-o îi va aduce bogăție și sănătate. A fost, de altfel, o promisiune din partea lor. Mai mult, cei doi s-au prefăcut că evocă spiritele din acest artefact, potrivit BBC.

Zis și făcut, doctorul a rămas mască de „puterea” lămpii și a părut tot mai fascinat de acest obiect. Profitând de naivitatea cadrului medical, cei doi bărbați i-ar fi cerut mai mult de 200.000 de dolari în schimbul „nestematei”, dar s-au mulțumit doar cu un avans de 41.600 de dolari. Ulerior, tâlharii au fost arestați, dar a existat și un al treilea suspect, o femeie, care este în libertate.

Medicul ar fi depus o plângere la poliția locală din Meerut, vestul Uttar Pradesh, la începutul acestei săptămâni.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Aladin îi apăruse în timpul unui ritual

„Treptat, ei au început să-mi povestească despre o ‘baba’ (n.r. – zeu) despre care pretindeau că și-a vizitat casa. Au început să mă spele pe creier și mi-au cerut să mă întâlnesc cu această ‘baba'”, a spus medicul, potrivit NDTV. Apoi, l-a întâlnit pe ‘baba’ „care părea să efectueze astfel de ritualuri”. Doctorul a mai spus că, în timpul unei vizite, Aladin i-a apărut în față, dar abia mai târziu și-a dat seama că unul dintre acuzați se îmbrăcase, de fapt, în celebrul personaj.

Bărbații i-au oferit în cele din urmă lampa, promițând că „va aduce bogăție, sănătate și noroc”, pentru 15.000.000 de rupii indiene (201.200 dolari), dar au convenit pentru o plată în avans de 33.10000 de rupii (41.584 dolari). Un ofițer de poliție Meerut, Amit Rai, a declarat pentru NDTV că aceiași bărbați erau suspectați că au înșelat alte familii în moduri similare. „Doi au fost arestați. O femeie este fugită”, a spus el. Acum, lampa a ajuns în mâinile polițiștilor.