• Planetele Saturn și Jupiter se vor apropia mai mult decât au făcut-o încă din Evul Mediu.
  • Acest eveniment poartă numele de conjuncție și va avea loc pe data de 21 decembrie, în timpul solstițiului de iarnă.
  • Un eveniment similar a avut loc pe 4 martie 1226.

Cele mai mari două planete din sistemul nostru solar se vor apropia mai mult decât au făcut-o încă din Evul Mediu. Rarul eveniment va avea loc chiar înainte de Crăciun. Deci, există câteva lucruri de așteptat cu nerăbdare în ultima lună a anului 2020, notează CNN.

Așadar, în noaptea de 21 decembrie, chiar în timpul solstițiului de iarnă, Jupiter și Saturn se vor apropia atât de mult, încât vor arăta ca o planetă dublă. Acest eveniment poartă numele de conjuncție.

„Alinierile dintre aceste două planete sunt destul de rare, apar o dată la fiecare 20 de ani sau cam așa ceva, dar această conjuncție este excepțional de rară din cauza apropierii dintre cele două planete” a declarat astronomul Universității Rice și profesor de fizică și astronomie Patrick Hartigan.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Un eveniment similar a avut loc pe 4 martie 1226. Atunci, planetele s-au aflat la cea mai apropiată distanță din istorie.

Procesul de conjuncție dintre cele două planete a început încă din vară și este tot mai vizibil pe cerul nocturn, acestea înclinându-se tot mai aproape una de celălaltă.