• Batman va fi interepretat de Timothy Fox
  • Timothy Fox va apărea ca erou principal în „Future State: The Next Batman”, o serie de benzi desenate scrise de John Ridley

Fanii DC Comics știu de câteva luni că un nou Batman va fi prezentat în ianuarie. Fuseseră avertizați că este vorba despre o persoană de culoare.

Identitatea noului erou a fost dezvăluită recent, când DC Comics a lansat coperta celui de-al doilea număr al cărții de benzi desenate. Este vorba despre Timothy Fox, unul dintre fiii lui Lucius Fox, partener al lui Bruce Wayne, „Batman”-ul original.

Timothy Fox va apărea ca erou principal în „Future State: The Next Batman”, o serie de patru numere scrise de John Ridley, scenaristul filmului „12 Years a Slave”, cu ilustrații realizate de Nick Derington, Laura Braga, dar și de alți artiști. Seria cu patru numere va ajunge în magazinele de benzi desenate în ianuarie și februarie.

Timothy Fox a apărut pentru prima dată în numărul 313 al lui Batman în 1979. Cel mai recent, el a apărut în octombrie, după ce averea lui Wayne, care îl plătește pe Batman, a ajuns în mâinile tatălui lui Timothy, Lucius Fox.

Supereroi mai diversi ca oricând

În ultimii ani, editorii de benzi desenate au depus eforturi pentru a include personaje feminine și minoritare. Printre ei se numără Riri Williams, o adolescentă neagră care preia de la Tony Stark rolul Ironheart, Miles Morales, un Spider-Man de metis și Kamala Khan, o adolescentă musulmană care acum este doamna Marvel.