• Victoria sa a stârnit și zvonuri false că ar fi fost declarată o sărbătoare națională.
  • Guvernul țării a dezmințit rapid acest zvon.
  • Într-o declarație publicată luni pe pagina sa de Facebook, biroul premierului Anwar Ibrahim a dezmințit o imagine trucată care a circulat pe aplicațiile de chat.

Victoria istorică a lui Michelle Yeoh la Premiile Oscar a provocat bucurie în această săptămână în Malaezia, țara sa natală, dar a stârnit și zvonuri false că ar fi fost declarată o sărbătoare națională – lucru pe care guvernul țării l-a dezmințit rapid.

Într-o declarație publicată luni pe pagina sa de Facebook, biroul premierului Anwar Ibrahim a dezmințit o imagine trucată care a circulat pe aplicațiile de chat. Imaginea, datată 13 martie și văzută de CNN, arăta un articol de știri falsificat din ziarul malaezian The Star, cu titlul: „Premierul Anwar declară zi de sărbătoare publică într-o zi de miercuri: Aceasta este mândria unei națiuni!””.

Acesta părea să facă referire la o declarație anterioară a lui Anwar, în care o felicita pe Yeoh pentru victoria sa. Yeoh, în vârstă de 60 de ani, a devenit săptămâna aceasta prima femeie asiatică care a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal pentru interpretarea sa din „Everything Everywhere All at Once”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Nu a existat „niciun adevăr” în ceea ce privește afirmațiile referitoare la o sărbătoare publică a Oscarurilor, se arată în declarația biroului lui Anwar. „Știrea este falsă”, a spus aceasta. „Publicul este rugat să nu răspândească sau să împărtășească orice informație incertă sau falsă”.

Star Media Group, care administrează un portal de știri online în limba engleză și publică un cotidian, a declarat, de asemenea, că imaginea a fost o „denaturare a știrilor”. „A ajuns în atenția companiei faptul că o fotografie, care prezintă o imagine manipulată care folosește în mod abuziv identitatea The Star, face turul pe rețelele de socializare”, a declarat grupul.

„Star Media Group dorește să reitereze faptul că nu a publicat nicio știre privind anunțul unei sărbători publice pe 15 martie 2023. Publicul este îndemnat să verifice de două ori autenticitatea oricăror astfel de imagini care circulă, vizitând și citind știrile noastre verificate, direct de la sursă”.

Născută în orașul Ipoh din Malaezia peninsulară, Yeoh și-a făcut debutul într-o serie de filme de acțiune din Hong Kong. Ea a devenit celebră pe plan internațional după ce a jucat în 1997 în filmul „Tomorrow Never Dies” al lui James Bond și în filmul lui Ang Lee „Crouching Tiger, Hidden Dragon”, premiat cu Oscar în 2000.