• Serialul The Crown a debutat în 2016 și se va încheia în decembrie 2023.
  • Elizabeth II a domnit între 1952 și 2022, fiind cel mai longediv monarh britanic.
  • În rolul reginei au jucat trei actrițe – Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton.

Urmează să apară al șaselea și ultimul sezon din The Crown. Netflix a anunțat că vor fi 10 episoade împărțite în două părți – partea 1 din 16 noiembrie, partea 2 din 14 decembrie.

Al șaselea sezon este de așteptat să aibă povestea amplasată între anii 1997 și 2005 și va prezenta mandatul premierului Tony Blair, moartea prințesei Diana, relația timpurie dintre Prințul William și Kate Middleton și nunta Prințului Charles și Camilla Parker Bowles.

De-a lungul serialului, personajul reginei inspirat după regina Elizabeth a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (care a trăit între 1926-2022 și a domnit din 1952 până la moartea ei) a fost interpretat de actrițele Claire Foy, Olivia Colman și Imelda Staunton pe măsură ce aceasta a înaintat în vârstă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Serialul a stârnit controverse după ce familia regală britanică i-a acuzat pe producători că au alterat istoria reală a casei regale, transmite Vogue.

Producătorul Peter Morgan recunoaște că a scornit câteva evenimente de dragul dramatizării.

De exemplu, prințesa Diana și Prințul Charles au făcut sesiunea foto în Noua Zeelandă, nu Australia cum ilustrează serialul.

Iar Lordul Mountbatten îi scrie cu severitate prințului Charles că a adus „ruina și dezamăgirea” familiei, prin a continua relația cu Camilla Parker-Bowles. Mai târziu în acea zi, el a fost ucis într-un atac al armatei republicane irlandeze. O parte din povestea respectivă este adevărată – Mountbatten a fost, într-adevăr, asasinat de IRA – dar nu există nicio dovadă că o scrisoare atât de severă a existat vreodată.