• Două persoane au murit și opt au fost grav rănite într-o busculadă survenită după un concert al rapperiței GloRilla în Rochester, New York.
  • Rapperița din Memphis se declară „devastată și cu inima frântă” de moartea fanilor.
  • O anchetă este în curs de desfășurare pentru a stabili dacă proprietarii localului au respectat măsurile de siguranță.

Două persoane au murit și opt au fost grav rănite într-o busculadă survenită după un concert al rapperiței GloRilla în Rochester, New York.

Autoritățile spun că agitația ar fi putut fi declanșată atunci când publicul a crezut că a auzit focuri de armă. „Pe măsură ce oamenii au început să iasă, mulțimea a început să se precipite și să se grăbească spre ieșire” , a declarat șeful poliției, David M Smith.

„Rapoartele preliminare de la persoanele aflate la fața locului indică faptul că aceste răni au fost cauzate de ciocnirea mulțimii. Nu avem nicio dovadă că s-au tras focuri de armă sau că cineva a fost împușcat sau înjunghiat ”, a declarat poliția din Rochester.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

A fost demarată o anchetă 

O anchetă este în curs de desfășurare pentru a stabili dacă proprietarii localului au respectat măsurile de siguranță.

Primarul din Rochester, Malik D. Evans, a declarat într-o conferință de presă că incidentul a fost „total inacceptabil” și o „tragedie de proporții epice … Când mergi la un concert, nu te aștepți să fii călcat în picioare. ” „Vom trage oamenii la răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat aseară, punct” , a spus el. „Intenționez să ajung la cauza problemei” .

Rapperița din Memphis, care a fost nominalizată luna trecută la premiile Grammy pentru cea mai bună interpretare rap, a declarat că nu a fost la curent cu incidentul decât după ce a părăsit localul.

Tragedia are loc la trei luni după o ciocnire de mulțime la un concert al artistului Afrobeats Asake la Brixton Academy din Londra. Două persoane au murit și alte câteva au fost rănite după ce un număr mare de oameni a încercat să intre în local.

În noiembrie 2021, zece spectatori au fost uciși după ce a izbucnit panica la festivalul de muzică Astroworld din Houston, Texas.