• Explozie de energie, ieri, în centrul orașului Pamplona.
  • Mii de persoane au ieșit în stradă pentru a marca, cu veselie, începerea tradiționalului festival al curselor de tauri.
  • Participanții au fost cu atât mai însuflețiți, cu cât, în ultimii doi ani, evenimentul a fost anulat. 

Mii de oameni s-au înghesuit în piața primăriei din orașul spaniol Pamplona, la deschidere celui mai cunoscut festival cu tauri, din lume.

San Fermín a reînceput oficial, după 2 ani de pauză din cauza pandemiei, cu tradiționalul chupinazo, care constă în aprinderea unei rachete.

Ploaia din orașul spaniol nu i-a sperat pe miile de petrecăreți, care s-au îmbrăcat în alb și cu eșarfă roșie. Momentul aprinderii artificiilor a fost sărbătorit cu urale de bucurie și cu o baie de vin roșu. Pentru mulți turiști, atmosfera de la Pamplona este o experiență unică.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Este pentru prima dată când alergăm cu taurii la Pamplona. A fost o dorință de mult timp și am fost pregătiți să venim înainte de COVID, dar am așteptat și așteptăm. Și, în sfârșit, suntem aici, așa că suntem foarte încântați să fim astăzi aici.”

Taurii, eliberați în fiecare dimineață

Evenimentul cel mai important al celor 9 zile de festival se produce în fiecare dimineață. Taurii sunt lăsați să alerge pe străzile orașului și cei mai curajoși dintre „sanfermines” se încumetă să alerge în fața lor.

Poate că fug. Nu m-am hotărât. Cred că o să urmăresc prima cursă. Dar cred că o să fac turul de azi și probabil o să mă gândesc, multă lume ne încurajează să alergăm. Eu sunt înclinat spre un da, dar vreau să mă uit întâi la o cursă.

‎Populația Pamplona, de aproximativ 200.000 de oameni, ajunge la un milion în zilele de vârf în timpul festivalului, unde distracția este non-stop. Autoritățile spaniole au mobilizat 2.700 de agenți pentru securitatea participanților, dar care nu-i pot apăra pe alergători de coarnele taurilor.