• Un jurnalist i-a întrebat, pe premier și pe șeful sănătății, dacă o afirmație este reală sau nu.
  • Șeful sănătății a reacționat primul cu un zâmbet.
  • Consiliul de sănătate din districtul Auckland a fost criticat pentru că a permis ca sute de persoane să viziteze pacienții în fiecare zi.

Fața premierului neozeelandez arată o întreaga gamă de emoții după ce a fost întrebată de legătura sa cu un pacient din Auckland, pe care șeful sănătății a numit-o „activitate de mare risc”, scrie TheGuardian.

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande și directorul general al sănătății, Dr. Ashley Bloomfield, participau la o declarație de presă zilnică Covid-19, atunci când un jurnalist i-a întrebat dacă o afirmație care viza un pacient și un vizitator care au avut „relații sexuale” la spitalul din Auckland a fost considerată a fi o „activitate de mare risc, în climatul actual”.

La întrebare, Dr. Bloomfield a reacționat primul cu un zâmbet: „Cred că este o activitate cu risc ridicat, potențial, însă nu cunosc niciun detaliu despre această interacțiune.”

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

Destul de timidă, Ardern a urmat cu: „Aș spune că, în general, indiferent de statutul COVID, acest tip de lucruri nu ar trebui să facă parte din orele de vizită, aș fi crezut că”.

În condițiile în care în tot orașul a fost decretată o carantină strictă pentru a încerca să stopeze un focar de infecție cu tulpina Delta, foarte contagioasă, consiliul de sănătate din districtul Auckland a fost criticat pentru că a permis ca sute de persoane să viziteze pacienții în fiecare zi.

Datele zilnice actualizate de Covid-19 au informat Noua Zeelandă cu informații despre cifrele de cazuri, numărul de vaccinuri și multe altele. Dar s-au arătat, de asemenea, a fi un teren propice pentru gafe de moment. Ministrul Covid-19, Chris Hipkins, a ținut prima pagină a ziarelor de știri luna trecută, după ce a îndemnat populația să mențină distanța socială atunci când oamenii „își întind picioarele”.