• Sarah Coyne și Laura Stockdale au scris o carte bazată pe un studiu care a durat 10 ani
  • Ele au analizat modul în care gamerii tind să aleagă jocuri din ce în ce mai violente
  • Nu s-a descoperit o legătură între violența din jocurile video și cea din realitate

Mulți spun că violența din jocurile video se transmite. Că poate influența comportamentul persoanelor care se joacă.

Chiar și Donald Trump a cerut interzicerea acestui tip de jocuri: „Trebuie să stopăm glorificarea violenței în societatea noastră. Asta include jocurile video înspăimântătoare care sunt acum obișnuite”.

Pe de altă parte, un nou studiu arată că nu există o legătură între jocurile video violente și agresiunile din lumea reală. Este vorba despre o cercetare făcută în zece ani.

Recomandări

TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN GAZA
CE VEZI ÎN ITALIA
CÂNȚI, DECI EȘTI BINE

Sarah Coyne și Laura Stockdale au scris și o carte despre concluziile acesteia. Au fost analizate persoane din diferite categorii etnice care s-au jucat GTA. Și doar 27% dintre gameri au început să joace mai violent cu trecerea timpului. În plus, nu a existat niciun caz de agresivitate în rândul lor în lumea reală.

Oana Rupa este psihoterapeut și atrage atenția asupra motivelor pentru care copiii aleg jocurile video.

„Un alt proces psihologic care apare mai ales în perioada copilăriei este desensibilizarea. E un proces psihologic care apare atunci când suntem expuși prea mult la un conținut, oricare ar fi el. Dacă la început copilului i se poate părea șocant sau alarmant, cu cât petrece mai mult timp în fața jocului video, cu atât i se pare o normalitate. Dacă el nu primește în viața de zi cu zi atenție există această tendință să se retragă în lumea imaginară”, spune psihoterapeutul.

Florian este pasionat de jocurile video și este de acord că părinții trebuie să-i monitorizeze pe copii până la o anumită vârstă. Totuși, nu crede că ceea ce faci într-un joc video vei repeta în realitate.

„Nu le văd ca având un impact asupra vieții. Nu are cum să te influențeze. Și eu m-am jucat jocul acesta (Grand Theft Auto) de foarte multe ori, toate versiunile și nu m-a tentat niciodată în viața reală să fur o mașină”, a spus gamerul.