• Într-o declarație prin care a anunțat interdicția de zece ani a lui Will Smith de a participa la Oscaruri, Academia și-a cerut scuze pentru că nu s-a referit la faptul că actorul l-a pălmuit pe Chris Rock pe scenă în seara respectivă.
  • Într-o declarație după ce vestea a fost făcută publică, Will Smith a spus că acceptă și respectă decizia Academiei.
  • Actorul și-a cerut scuze lui Chris pentru acțiunile sale și a demisionat din Academie înainte ca interdicția sa să fie dezvăluită vineri.

Câștigătorul din 2022 al premiului pentru cel mai bun actor are acum interdicție timp de zece ani de a participa la „orice eveniment sau program al Academiei, personal sau virtual, inclusiv”. Will Smith a declarat că este de acord cu pedeapsa care i-a fost aplicată de către Academia de Arte și Științe Cinematografice în urma „The Slap”.

Actorul King Richard, în vârstă de 53 de ani, a stârnit controverse la Hollywood luna trecută, când i-a dat o palmă comediantului Chris Rock, în vârstă de 57 de ani, după ce starul a făcut o glumă nepotrivită despre părul soției lui Will, Jada Pinkett-Smith, în vârstă de 50 de ani, care suferă de alopecie.

Și, în timp ce A-List părea să-l ierte imediat pe Will pentru acțiunile sale violente, ovaționându-l în picioare doar câteva minute mai târziu, când a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor, Academia a fost mai puțin iertătoare.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Încheind vineri o investigație, cei din conducerea organizației au anunțat că lui Will i s-a interzis accesul la Oscaruri pentru următorii 10 ani, ceea ce înseamnă că nu poate participa la premii până în 2032. Acum, fostul star Fresh Prince a vorbit despre această sentință – anunțând că este de acord cu decizia consiliilor. El a spus, printr-o declarație foarte scurtă: „Accept și respect decizia Academiei”.

Will a demisionat anterior din funcția de membru al Academiei, anunțând la începutul acestei luni: „Am trădat încrederea Academiei. I-am privat pe ceilalți nominalizați și câștigători de posibilitatea de a sărbători și de a fi sărbătoriți pentru munca lor extraordinară. Am inima frântă. Așadar, demisionez din calitatea de membru al Academiei de Arte și Științe Cinematografice și voi accepta orice alte consecințe pe care consiliul de administrație le va considera adecvate.”

Între timp, Academia a anunțat vineri, într-o declarație: „Cea de-a 94-a ediție a Premiilor Oscar trebuia să fie o celebrare a numeroaselor persoane din comunitatea noastră care au făcut o muncă incredibilă anul trecut; cu toate acestea, aceste momente au fost umbrite de comportamentul inacceptabil și dăunător pe care l-a avut domnul Smith pe scenă. În timpul transmisiunii noastre, nu am abordat în mod adecvat situația din sală. Pentru acest lucru, ne pare rău. Aceasta a fost o oportunitate pentru noi de a da un exemplu pentru invitații noștri, pentru telespectatori și pentru familia Academiei noastre din întreaga lume, iar noi nu am reușit – fără a fi pregătiți pentru ceea ce este fără precedent. Astăzi, Consiliul Guvernatorilor a convocat o ședință pentru a discuta cea mai bună modalitate de a răspunde la acțiunile lui Will Smith la Oscaruri, pe lângă acceptarea demisiei acestuia. Consiliul a decis că, pentru o perioadă de 10 ani, începând cu 8 aprilie 2022, domnului Smith nu i se va permite să participe la niciun eveniment sau program al Academiei, personal sau virtual, inclusiv, dar fără a se limita la Premiile Academiei.”