• În fiecare an, pe 1 Iunie, este sărbătorită Ziua Internaţională a copilului.
  • Sărbătoarea are loc în 50 de ţări din lume.
  • Ziua Internaţională a Copilului a fost proclamată de către Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor în 1925.

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită în fiecare an, pe 1 iunie. Sărbătoarea este menită să protejeze drepturile copiilor din întreaga lume, scrie NewsD. Această zi face parte dintr-un proces mai amplu de a pune capăt abuzurilor asupra copiilor, negării drepturilor copiilor și de a îmbunătăți viața acestora.

Ziua de 1 Iunie vine ca o sărbătoare universală a copiilor. Această zi este celebrată în momente diferite ale anului, în diverse părți ale globului. Ea a fost instituită prin Proclamația de la Geneva a Conferinței mondiale privind bunăstarea copiilor din 1925. Unele țări o sărbătoresc în luna iunie, în timp ce altele o sărbătoresc în noiembrie. Scopul sărbătorii a fost întotdeauna același.

De la Revoluția industrială și războaiele mondiale care au urmat, copiii au fost exploatați, subjugați și privați de drepturile fundamentale ale omului. Aceștia puteau fi cu ușurință constrânși la opresiune și la activități nedrepte, neetice și corupte din cauza slăbiciunii și timidității lor. În timpul Conferinței de la Geneva, toate aceste descoperiri au fost evidențiate și, ca urmare, liderii lumii au decis să protejeze copiii din întreaga lume.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cinci lucruri despre Ziua Internațională a Copilului 2023

În fiecare an, se nasc 140 de milioane de copii.

Cinci copii pier zilnic. În fiecare zi, cinci copii sunt uciși în mod tragic din cauza relelor tratamente aplicate.

Unul din zece copii merge la muncă. Din cauza condițiilor economice precare, unul din zece copii se angajează.

Dezvoltare stagnantă. 155 de milioane de copii din întreaga lume suferă de întârzieri de creștere din cauza malnutriției.

Africa este cel mai fragil dintre toate continentele. Africa are cel mai mic indice în ceea ce privește dezvoltarea și vulnerabilitatea sugarilor, în comparație cu toate celelalte continente.

Ziua Copilului în alte țări

Ziua Copilului este sărbătorită în peste 100 de state din lumea întreagă. Multe dintre state sărbătoresc Ziua Copilului pe 1 iunie și pe 20 noiembrie, însă copilăria este celebrată și la alte date.

Africa Centrală -Ziua Copilului este sărbătorită pe 25 decembrie, Albania- 1 iunie, Argentina – sub denumirea „Día del Niño”, Ziua Copilului se sărbătorește în a doua duminică din august, Australia- 20 noiembrie, Bazilia- 12 octombrie, Bulgaria- pe 1 iunie, Canada- 20 noiembrie, Cipru- 23 aprilie, Columbia- Ziua Copilului este sărbătorită în ultimul weekend din luna aprilie.