Președintele chinez Xi Jinping a solicitat Statelor Unite să nu suprime aspirațiile Chinei în timpul discuțiilor cu președintele Joe Biden de la San Francisco.

Relația SUA-China este pe drumul cel bun. Președintele chinez Xi Jinping vrea ca Statele Unite să nu monopolizeze piața și să oprească avântul Chinei.

„China nu intenționează să depășească sau să submineze Statele Unite, iar Statele Unite nu ar trebui să planifice suprimarea Chinei.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Ambele părți ar trebui să înțeleagă reciproc principiile și liniile de bază, să nu creeze sau să provoace necazuri sau să depășească granițele, să comunice mai mult, să aibă mai multe dialoguri și mai multe discuții și să gestioneze diferențele și accidentele cu calm.

Necesitatea respectului reciproc, a coexistenței pașnice, a menținerii comunicării și a prevenirii conflictelor este absolut necesară”, a declarat Xi în timpul discuțiilor cu președintele Joe Biden la San Francisco.

Întâlnirea a marcat un pas semnificativ înainte pentru cele două puteri, care au restabilit treptat discuțiile după ce Beijingul a întrerupt aceste legături în august 2022, în urma unei vizite a președintelui Parlamentului de atunci, Nancy Pelosi, în Taiwan.

Cele două țări au convenit să reia comunicarea militară la nivel înalt și să coopereze pentru combaterea traficului internațional de droguri.