• Hotelierii au aflat că se redeschid plajele din 1 iunie abia când a făcut anunţul Klaus Iohannis.
  • Anca Nedea, Organizaţia Patronală Mamaia Constanţa: ”A fost ca în filme. Va fi o săptămână de bâlbâieli din punct de vedere a ceea ce ne comunică autorităţile.”
  • Deschiderea adevărată a sezonului pe litoral va avea loc abia spre 15 iunie.

Anunţul că se redeschid plajele de pe 1 iunie a luat prin suprindere operatorii de pe litoral. Aflaţi joi, 28 mai, într-o întâlnire cu Răzvan Pîrjol, secretarul de stat ce coordonează turismul în cadrul Ministerului Economiei, acesta nu le-a putut spune clar când vor putea opera.

Abia după ce au ieşit din şedinţa cu reprezentantul Guvernului au aflat că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat redeschiderea terasele şi că este permis accesul la plajă pe şezlong chiar 1 iunie. Nici normele de sănătate publică ce urmează a fi respectate de agenţii economici de pe litoral încă nu sunt cunoscute. Acum este doar un draft discutat cu agenţii economici. 

Anca Nedea, directorul executiv al Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa:

Recomandări

CUM SE SIMTE PRINȚESA KATE?
WILLIAM FACE O VIZITĂ SECRETĂ
PUTIN CONDIȚIONEAZĂ PACEA
DECA FACE SCHIMBĂRI
CE VEZI AZI? BRIDGERTON
BEC AMÂNĂ DECIZIA PENTRU COSTINEȘTI

„Suprinzător aşa a fost ca în filme. Noi am înaintat toate propunerile noastre, am discutat şi am reacţionat pe drafturile de măsuri pe care le-am văzut, acuma cum au să iasă în variantă finală, şi aseară am văzut tot aşa un draft, cu toţii am trimis din grupurile de lucru, nu ştiu care va fi varianta finală pentru că vedeţi, până nu iese în Monitorul Oficial se poate întâmpla orice.”

„Va fi o săptămână din asta de bâlbâieli din punct de vedere a ceea ce ni se comunică. TC OUT: 04.31 cut TC IN: 05.05 Nu mă aştept ca la 1 iunie să bubuie toate terasele, să fie totul deschis. Nu e vina noastră dacă nu s-a întâmplat.”

„Hotelurile v-am zis au pregătit mai din timp pentru că a fost posibil. Cu terasele în schimb, ştiţi cum e, unii trei zile, unii cinci, unii o săptămână, unii mai mult. TC OUT: 05.45 cut TC IN: 05.52 O să putem să ne apropiem până pe 15 de o deschidere adevărată a sezonului turistic.”