• «Târgurile de jucării» s-au răspândit fulgerător în toată Franța.
  • Avantajul este economic, dar și ecologic.
  • Sectorul este în plină expansiune, chiar și mărcile importante încep să se intereseze de el.

Jucării cât vedeți cu ochii la târgul de jucării de la Versailles. Cumpărătorii vin să găsească oferte bune, printre aceste jucării second-hand la prețuri imbatabile. Dar mai ales, este o decizie eco-responsabilă, care nu presupune neapărat renunțarea la jucăriile noi.

Fenomen relativ recent, «târgurile de jucării» s-au răspândit fulgerător în toată Franța, pe măsură ce se apropie Crăciunul. Avantajul este economic, dar și ecologic. În fiecare an, 100.000 de tone de jucării sunt aruncate în Franța, chiar dacă jumătate dintre ele ar putea fi refolosite.

Asociația „Rejoué” este cea care a luat inițiativa. În 2022, a colectat 41 de tone de jucării de la persoane fizice, centre de zi sau consilii de întreprindere. Asociația le revinde în magazinele proprii, la 40% sub preț. Jucării de plus, cărți, jocuri de societate, totul este recondiționat. Dacă un joc este incomplet, totul este planificat, trebuie doar să găsită piesa lipsă din stoc.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Sectorul este în plină expansiune, chiar și mărcile importante încep să se intereseze de el. În magazinul de jucării Joué Club tocmai s-a deschis o secțiune dedicată second hands. Dar exista și târguri de jucării peste tot. În acest weekend de exemplu, cea mai mare «bursa» de jucării recondiționate s-a desfășurat la Versailles. Este o modalitate de a responsabiliza copiii, de a-i educa în spiritul ecologiei încă de mici. Și în același timp, de a lupta împotrivă risipei.

Citește și