• Petrecere ca pe vremuri, pe plajă, la Barcelona
  • Poliția nu i-a împrăștiat pe tineri, care au păstrat distanța
  • Spania a aprobat o lege pentru purtarea măștii la piscină și la plajă
  • Răspunsul regiunilor spaniole: Masca nu e obligatorie în apă sau când se face plajă

Înainte de Lumina Învierii, 100 de tineri au adus lumina libertății pe celebra plajă Barceloneta din Spania. Au încins o petrecere ca în vremurile bune dinaintea coronavirusului. Fără mască și distanță de siguranță. A fost de ajuns să fie câțiva care au dat drumul la muzică și au început să danseze, ca să li se alăture alte zeci de persoane.

Petrecerea pe plajă a început în cursul după-amiezii și a ținut ținut până noaptea târziu. Majoritatea tinerilor au păstrat distanța, dar puțini au fost văzuți cu mască.

„Distanțarea socială este importantă pentru mine. Dar, în același timp, cred că este important ca noi tinerii să ne trăim viața”, a spus Kolenka, rezidentă la Barcelona

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„În mod evident, poliția trebuie să-și facă treaba. Așa cum au făcut până acum. Asigurându-se că distanța socială și orice alte reguli sunt respectate de toată lumea”, susține Audrey Fosse, student.

Nu știm dacă s-au dat amenzi în această situație, dar poliția nu a spart petrecerea, mai ales pentru că avea loc în aer liber și portul măștii pe plajă a creat controverse legale puternice. Statul spaniol a aprobat, recent, o lege care impune masca peste tot, chiar și la piscină sau pe plajă. Guvernele regionale au răspuns însă cu norme care stabilesc că masca nu este necesară pe plajă, decât atunci când există interacțiunea cu alte persoane.

„Eu cred că dacă o persoană care a fost la un concert este pozitivă după aceea, dar toată lumea poartă mască, șansele de a infecta pe alții sunt foarte mici”, spune medicul Albert Gonzalez.

De curând autoritățile din Spania au făcut un studiu legat de răspândirea coronavirusului în spații închise. Au lăsat să intre 5.000 de spectatori la un concert din Barcelona. Deocamdată știm că un singur caz pozitiv de Covid-19 a fost depistat. Este vorba de o persoană care participase cu o zi înainte la o cină cu alți prieteni și care au dat pozitiv ulterior. Se presupune că în ciuda aglomerației, concertul a fost sigur pentru că toți participantii au purtat măști de calitate, oferite de organizatori. Rezultatele studiului se vor publica în câteva săptămâni.

Spaniolii au sărbătorit Paștele pe plajele din Insulele Canare

Pandemia nu i-a oprit pe oameni să se bucure de soare pe plajele din Insulele Canare. Cu toate acestea, sâmbăta Paștelui a adus mult mai puțini turiști anul acesta. Restaurantele și magazinele au fost în mare parte pustii. Localnicii spun că anul pandemic i-a afectat cel mai mult dintre toți locuitorii Spaniei.

„Nu avem nicio industrie în afară de turism. Toți depindem de turism, indiferent în ce domeniu profesăm, în cele din urmă, toți depindem de turism. (…) Hotelurile sunt practic toate închise. Vom avea probleme economice grave nu doar în Canare, ci și în toată țara”, a spus Abel San Blas, un localnic.

Dacă te bate gândul să pleci în vacanță la ei, să știi că ai nevoie doar de un test PCR negativ. Și de un costum de baie.

„Întotdeauna trebuie să aveți cu voi un test PCR, care să fie negativ, evident, dar este destul de ușor să veniți aici. Vă trebuie doar dovada rezultatului negativ la test, iar ofertele din hoteluri sunt foarte bune, la prețuri rezonabile”, a spus Andrea Peachacova care locuiește în Insulele Canare.