• De astăzi, peste 18 milioane de români sunt obligaţi să poarte mască în spaţiile închise şi în mijloacele de transport
  • Cine poartă două măşti pe zi trebuie să scoată din buzunar 100 de lei
  • Preţul unei măşti este de aproximativ 2 lei

Poate nu ştiai, dar tocmai ai fost obligat să cheltuieşti cu 100 de lei în plus în următoarea lună. Acesta este preţul pe care tu, alături de alţi 18,4 milioane de români cu vârsta de peste 5 ani, trebuie să îl plăteşti pentru a purta câte 2 măşti pe zi.

Ordinul privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise (birouri, autobuze, magazine) a fost publicat în Monitorul Oficial. Astfel, de astăzi până pe 16 iunie – când se încheie starea de alertă – eşti obligat să porţi mască.

În prezent, 1,5 milioane de persoane sunt în şomaj tehnic, iar alţi 400.000 de români au rămas fără loc de muncă

”Dacă ne raportăm la plusul de sănătate pe care ni-l aduce, nicio cheltuială nu e prea mare. Dacă ne raportăm în termeni economici – ceea ce nu se face întotdeauna – din punctul de vedere al efortului la care este supusă o familie acesta este mare, pentru că s-au redus drastic veniturile. În multe familii româneşti câştigă doar o singură persoană, cealaltă este în şomaj, iar o un cost de 100 de lei reprezintă un efort mare”, a declarat pentru MEDIAFAX Dumitru Miron, profesor de economie.

Recomandări

REZULTATELE SIMULĂRII LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
CELE MAI POPULARE ORAȘE ÎN LUNA IUBIRII
SELENA GOMEZ LANSEAZĂ UN NOU SINGLE
TOP 5 MIȘCĂRI CA SĂ CUNOȘTI CULTURI NOI
OPRAH ESTE DE NERECUNOSCUT
NOI SANCȚIUNI PENTRU PUTIN

La un preţ mediu de 2 lei/mască şi un consum de 2 măşti de protecţie pe zi în cele 25 de zile de stare de alertă rămase, rezultă un cost de 100 de lei. Cu aceşti bani un român îşi poate achita factura de cablu şi internet, dar şi cea de telefonie mobilă.

Guvernul a anunţat că va oferi gratuit măşti pentru 1,1 milioane de români din categoria persoanelor defavorizate

Criza a afectat semnificativ veniturile românilor în ultimele luni.

Autorul articolului: Adelina Mihai