• 10.000 de manifestanți au protestat în Israel împotriva lui Benjamin Netanyahu.
  • Israelienii sunt nemulțumiți de cum gestionează prim-ministrul pandemia de coronavirus și-l acuză de corupție.
  • Protestatarii au scandat pe străzile din Tel Aviv, dar și în fața casei lui Netanyahu.

10.000 de manifestanți și-au exprimat dezamăgirea față de Benjamin Netanyahu, protestând pe străzi, în Tel Aviv, dar și în fața casei prim-ministrului, relatează The Guardian.

Protestatarii l-au acuzat pe Netanyahu că modul în care gestionează pandemia de coronavirus nu este unul eficient și-i cer demisia.

Însă, criza cauzată de COVID-19 nu este singurul motiv pentru care manifestanții își doresc, cu orice preț, să îl vadă demis pe prim-ministru: aceștia îl acuză de corupție și sunt nemulțumiți de lipsa ajutoarelor din partea Guvernului.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Prim-ministrul a încercat să oprească protestele, însă oamenii nu se dau bătuți și continuă să-și strige nemulțumirile în stradă.

Polițiștii israelieni au arestat până acum aproximativ 20 de manifestanți. Autoritățile au declarat că protestele sunt violente, iar un bărbat a ieșit dintr-o mașină și a aruncat cu pietre în protestatari – acesta a fost arestat între timp.

Sâmbăta trecută, mii de protestatari au ieșit pe străzi și au scandat zgomotos, însă organizat, suflând în vuvuzele. „Ministrul crimei” și „Bibi, du-te acasă!” au fost lozincile care au răsunat pe străzi.

Sute de oameni au rămas să protesteze chiar și după miezul nopții, chiar dacă polițiștii le-au cerut să plece acasă.

Protestele împotriva lui Netanyahu sunt cele mai ample manifestări din 2011, atunci când oamenii au ieșit pe străzi pentru a-și exprima nemulțumirile față de costul foarte mare al nivelului de trai.