• Pe 11 noimebrie sărbătorim finalul Primului Război Mondial. Dar îl comemorăm şi pe Iosif Silviu Fogoraşi
  • Este primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan
  • Iosif Silviu Fogoraşi era într-o misiune, când TAB-ul în care se afla a fost atacat, iar militarul român a fost împuşcat

Ziua de 11 noiembrie este specială, pentru că are o dublă semnificație. Astăzi sărbătorim finalul Primului Război Mondial. Dar îl comemorăm şi pe Iosif Silviu Fogoraşi. Este primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan. Pe 11 noiembrie 2003, Iosif Silviu Fogoraşi era într-o misiune, când TAB-ul în care se afla a fost atacat, iar militarul român a fost împuşcat. Avea 32 de ani. Cătălin Dobrea era şi el acolo şi a povestit cum a primit groaznica veste.

Plutonier adjutant Cătălin Dobrea, Batalion 151 Infanterie Lupii Negri: „Atunci unitatea noastră a plătit tributul suprem, a decedat un om. Primul militar care a decedat într-un conflict armat de după al Doilea Război Mondial. Nu am fost în acea patrulă. Eram în bază. Dar atunci când am aflat de această veste speram că este o glumă. Cu toate că nu se fac glume pe aceste subiecte. Din păcate a fost adevărat şi a căzut foarte greu asupra noastră.”

În urma aceluiași atac a murit și Mihail Anton Samoilă. Trei zile mai târziu. Daniel Cioran era comandant al Lupilor Negri şi a povestit ce a însemnat acea zi de 11 noiembrie.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Locotenent colonel Daniel Cioran, fost comandant al Batalionului 151 Infanterie: „Eu însumi am fost prezent, e adevărat nu în teatrul de operaţii din Afganistan, dar am fost prezent în această cazarmă când s-a primit un document prin care se certifica faptul că cei doi militari nu mai sunt printre noi. A fost un moment de cotitură, atât la nivelul nostru, dar şi la nivelul întregii structuri a decidenţilor militari. A fost o încărcătură emoţională pentru fiecare dintre noi la acel moment.”