Spitalul Houston Methodist din Texas (SUA) a fost dat în judecată de un număr de 117 angajați, după ce aceștia au obligativitatea de a se vaccina pentru Covid-19, potrivit ABC News.

Angajații sunt nemulțumiți de faptul că spitalul impune vaccinarea obligatorie, măsură contrară Codului Nuremberg, care este un set de standarde stabilite după cel de-al Doilea Război Mondial pentru prevenirea experimentelor pe subiecţi umani fără consimţământul acestora.

Cei 117 angajați nemulțumiți afirmă că spitalul i-a anunţat că fie se vaccinează, fie îşi pierd locurile de muncă, lucru care încalcă legislația statului Texas. Angajații au cerut instanței statale să interzică spitalului să concedieze angajaţii nevaccinaţi.

Recomandări

SECURITATE LA MAREA NEAGRĂ
RUȘII JEFUIESC ÎN KURSK
AȘA, XI?
FLORENȚA COMBATE TURISMUL
TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE
DIAVOLUL SE ÎMBRACĂ DE LA PRAGA

Anterior cazului, Comisia pentru Oportunităţi Egale de Angajare a afirmat că firmele pot obliga angajaţii să se vaccineze pentru Covid-19, decizie luată fondul scăderii cererii de vaccinare din cauza unor factori precum ambivalenţa sau scepticismul faţă de vaccinuri.

Agenție americană: Angajatorii din SUA pot impune vaccinarea anti-COVID

Companiile americane pot impune ca angajații de la un loc de muncă să fie vaccinați împotriva COVID-19, a anunțat Comisia pentru egalitatea de șanse la angajare (EEOC), relatează Reuters.

Majoritatea angajatorilor au fost reticenți în a le cere lucrătorilor să fie vaccinați.

Un sondaj realizat la începutul acestui an de firma de avocatură Fisher Phillips a constatat că doar 9% din cei peste 700 de angajatori chestionați au declarat că iau în considerare obligativitatea vaccinării.