Data de 12 aprilie, un colac de salvare pentru locuitorii din Marea Britanie: „Sper că ne vom revedea familiile și prietenii”

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Nu mai stai în carantină dacă te întorci în România din Marea Britanie AP/Mediafax Foto
  • În Marea Britanie s-au înregistrat până în prezent aproximativ 4,36 milioane de cazuri de Covid-19
  • În Marea Britanie s-au vaccinat 32 de milioane de persoane cu prima doză
  • O parte din restricțiile din Marea Britanie vor fi ridicate începând cu 12 aprilie

În Marea Britanie renaște speranța. Știi deja că începând cu 12 aprilie, mare parte dintre restricții vor fi ridicate.

Great Yarmouth este un oraș turistic aflat pe coasta Mării Nordului care trăiește din turism. Ziua de 12 aprilie vine ca un colac de salvare pentru locuitorii care n-au mai văzut un vizitator de un an de zile. Oamenii vor fi nevoiți, bineînțeles, să respecte anumite reguli.

Steve este patron de restaurant și se pregătește pentru deschidere.

Se poate bea doar la exterior. Am scos patru mese afara, asta e tot. Dar în zilele ca asta, când ninge, nu pot să spun că sunt foarte ocupat”, explică Steve.

În ciuda vremii nefavorabile, am găsit câțiva oameni pe stradă care au spus ce înseamnă această zi pentru ei.

„Sper că ne vom revedea familiile și prietenii și vom avea o viață socială. Ăsta este cel mai important lucru. Ne este dor să ne întâlnim și să putem sta împreună”, spune un britanic.

O să continui să port masca, voi păstra distanțarea socială și vom pleca din acel punct. O să fie drăguț să merg din nou la magazine, o să mă tund”, a spus un alt locuitor din UK.

Și copiii sunt nerăbdători să revină la viata pe care o aveau înainte de pandemie. Ingrid este fetița unei familii de români care trăiește în Great Yarmouth. Am însoțit-o la Thrigby Hall Wild Life Zoo să vedem dacă putem afla mai multe detalii despre momentul deschiderii.

Spune pe site că o să deschidă pe 12 când le dă Guvernul voie. O să putem să vedem atunci animăluțele. Ne vom întoarce. Sunt așa fericită”, a spus Ingrid.