• În Marea Britanie s-au înregistrat până în prezent aproximativ 4,36 milioane de cazuri de Covid-19
  • În Marea Britanie s-au vaccinat 32 de milioane de persoane cu prima doză
  • O parte din restricțiile din Marea Britanie vor fi ridicate începând cu 12 aprilie

În Marea Britanie renaște speranța. Știi deja că începând cu 12 aprilie, mare parte dintre restricții vor fi ridicate.

Great Yarmouth este un oraș turistic aflat pe coasta Mării Nordului care trăiește din turism. Ziua de 12 aprilie vine ca un colac de salvare pentru locuitorii care n-au mai văzut un vizitator de un an de zile. Oamenii vor fi nevoiți, bineînțeles, să respecte anumite reguli.

Steve este patron de restaurant și se pregătește pentru deschidere.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Se poate bea doar la exterior. Am scos patru mese afara, asta e tot. Dar în zilele ca asta, când ninge, nu pot să spun că sunt foarte ocupat”, explică Steve.

În ciuda vremii nefavorabile, am găsit câțiva oameni pe stradă care au spus ce înseamnă această zi pentru ei.

„Sper că ne vom revedea familiile și prietenii și vom avea o viață socială. Ăsta este cel mai important lucru. Ne este dor să ne întâlnim și să putem sta împreună”, spune un britanic.

O să continui să port masca, voi păstra distanțarea socială și vom pleca din acel punct. O să fie drăguț să merg din nou la magazine, o să mă tund”, a spus un alt locuitor din UK.

Și copiii sunt nerăbdători să revină la viata pe care o aveau înainte de pandemie. Ingrid este fetița unei familii de români care trăiește în Great Yarmouth. Am însoțit-o la Thrigby Hall Wild Life Zoo să vedem dacă putem afla mai multe detalii despre momentul deschiderii.

Spune pe site că o să deschidă pe 12 când le dă Guvernul voie. O să putem să vedem atunci animăluțele. Ne vom întoarce. Sunt așa fericită”, a spus Ingrid.