• 130 de miliarde de euro sunt destinați pachetului de relansare economică, în Germania
  • 50 de miliarde de euro merg către energia verde, educație și cercetarea viitoarelor tehnologii
  • Angela Merkel le cere germanilor „curaj și determinare” pentru a depăși criza economică generată de pandemia de COVID-19

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat în cursul zilei de sâmbătă că națiunea trebuie să acționeze având „curaj și determinare”, așa cum se pregătește pentru severa recesiune care va urma perioadei COVID-19.

Angela Merkel îi înștiințează pe germani că țara va fi nevoită să se împrumute pentru a putea plăti cheltuielile adiționale, însă mai spune și că „acum, în timpul celei mai serioase crize economice prin care trece Republica Federală a Germaniei, de la al Doilea Război Mondial, este necesar să acționăm având curaj și determinare”.

Merkel a mai declarat și că mai mult de o treime din pachetul de stimulente financiare, aprobat de Guvern în cursul săptămânii, se referă la eforturile de a face față provocărilor viitoare, un exemplu de provocare fiind reprezentat de schimbările climatice.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Cele trei partide care guvernează Germania au anunțat miercuri un pachet de 130 de miliarde de euro (146 de miliarde de dolari) pentru relansarea economiei asuprite de pandemia de coronavirus.

Merkel a mai spus că doar 50 de miliarde de euro vor merge către sectorul energiei verde, prin care hidrogenul va lua locul combustibililor fosili, încurajându-se astfel achiziția de mașini electrice.

O altă direcție care beneficiază de bani din această sumă este educația, Merkel vorbind despre dotarea școlilor cu tehnologie și echipamente IT.

Și cercetarea viitoarelor tehnologii beneficiază de bani din pachetul de 50 de miliarde de euro, focusul fiind pus pe posibilitatea realizării calculelor cuantice.