• Marea Britanie impune 14 zile de carantină pentru cei care intră în țară, pe sau după 8 iunie.
  • Companiile aeriene British Airways, Ryanair și Easyjet se opun brutal spunând că măsurile sunt „disproporționate și nedrepte”. Ryanair spune că măsura este „ineficientă”.
  • Amenda pentru nerespectarea regulilor ajunge până la 1.120 de euro.

Începând de luni, 8 iunie 2020, UK impune o perioadă de carantină de 14 zile pentru călătorii care intră în țară, în ciuda faptului că unele sectoare industriale se opun vehement.

Trei linii aeriene, British Airways, Ryanair și Easyjet, s-au plâns Guvernului Britanic despre măsurile luate spunând că acestea sunt „disproporționate și nedrepte pentru cetățenii britanici, precum și pentru vizitatorii internaționali care sosesc în Regatul Unit.”

Ryanair trimite o declarație către Euronews, aceasta reprezentând cele trei companii aeriene și susține că această carantină va fi „ineficientă” și va avea „un efect devastator asupra industriei turistice din Marea Britanie”, distrugând alte mii de locuri de muncă în plus față de cele deja pierdute pe fondul pandemiei.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

1.120 euro – amenda pentru nerespectarea regulilor

În conformitate cu noile reguli britanice, rezidenții și vizitatorii care călătoresc în Marea Britanie pe sau după 8 iunie trebuie să furnizeze datele de călătorie și de contact și să se autoizoleze pentru 14 zile. Asta înseamnă că nu pot părăsi locul în care stau decât în circumstanțe foarte limitate.

Fac excepții pentru unele profesii și meserii, precum și pentru persoanele care intră din Irlanda, Insulele Canalului și Insula Man. Cei care nu respectă regulile din Anglia și Irlanda de Nord se vor confrunta cu amenzi de până la 1.120 de euro.

Planul a stârnit controverse în industria de turism din Marea Britanie. Peste 200 de companii au scris guvernului săptămâna trecută și au solicitat ca planul să fie anulat.