• Britanicii care călătoreau pe o barcă fluvială sunt ținuți ostatici, împreună cu aproximativ 150 de persoane, de către un trib din pădurea amazoniană din Peru.
  • Populația indigenă din Cuninico, în provincia Loreto, încearcă să atragă atenția statului în urma scurgerilor constante de petrol în râul Cuninico.
  • Printre turiștii reținuți se numără cetățeni din Statele Unite, Spania, Franța, Marea Britanie și Elveția, iar printre ei se numără femei și copii.

Britanicii care călătoreau pe o barcă fluvială sunt ținuți ostatici, împreună cu aproximativ 150 de persoane, de către un trib din pădurea amazoniană din Peru, a anunțat presa locală. Populația indigenă din Cuninico, în provincia Loreto, cea mai nordică regiune din Peru, încearcă să atragă atenția statului în urma scurgerilor constante de petrol în râul Cuninico.

Vrem să atragem atenția guvernului prin această acțiune, sunt străini și peruani, sunt aproximativ 70 de persoane”, a declarat Watson Trujillo, liderul comunității din Cuninico, pentru Radio Programas del Perú (RPP Radio).

Printre turiștii reținuți se numără cetățeni din Statele Unite, Spania, Franța, Marea Britanie și Elveția, iar printre ei se numără femei și copii. Membrii comunității au declarat presei locale că vor ține turiștii între 6 și 8 zile până când se va ajunge la o soluție pentru deversarea a 2.500 de tone de țiței.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Trujillo a declarat că grupul său a luat această măsură radicală” în încercarea de a pune presiune asupra guvernului pentru a trimite o delegație care să evalueze daunele aduse mediului. Comunitățile indigene au blocat deja tranzitul tuturor navelor pe râu în semn de protest față de deversarea, care a fost cauzată de o ruptură a conductei de petrol Norperuano.

Radio RRP raportează că sunt reținuți un copil de o lună, persoane cu dizabilități, femei însărcinate și persoane în vârstă. Aproximativ 2.500 de indigeni trăiesc în zona afectată de dezastrul petrolier, iar guvernul a declarat starea de urgență națională în urma incidentului la 27 septembrie.

Protestatarii susțin că doi copii și o femeie au fost uciși în zonă din cauza scurgerilor de petrol. Ángela Ramírez, una dintre persoanele reținute, a scris într-o postare pe Instagram: Ajutați-ne să răspândim vestea. Suntem în Cuninico. Suntem ostatici ai comunității indigene. A avut loc o scurgere de petrol care a provocat două decese. Au fost foarte drăguți și respectuoși cu noi, dar aceasta este singura modalitate prin care pot atrage atenția Guvernului. Cu cât mai repede se vor face auziți, cu atât mai repede ne vor lăsa să plecăm. Suntem aici de la ora 10 dimineața. Ne-am petrecut noaptea pe barcă. Nu este suficientă apă de băut. Soarele este afară. Sunt copii, femei însărcinate și bătrâni. Și nu mai există electricitate pentru a ne încărca telefoanele”.

Un purtător de cuvânt al FCDO a declarat: Nu mai există nici un fel de pericol. Suntem în contact cu autoritățile locale și cu un număr foarte mic de cetățeni britanici implicați într-un incident în Peru.”