150 de persoane, dispărute în urma prăbușirii blocului din Miami. Rudele victimelor își păstrează speranța

  • Cel puţin nouă persoane au murit după prăbuşirea unui bloc de 12 etaje din sudul Floridei
  • Alte peste 150 de persoane sunt date dispărute de autorităţi
  • Printre persoanele dispărute se află şi o femeie în vârstă de 92 de ani
  • Clădirea veche de 40 de ani avea nevoie de renovări în valoare de 9 milioane de $

Au trecut trei zile de la momentul la care un bloc de 12 etaje din Miami s-a prăbuşit, iar bilanţul victimelor crește. Ultimele cifre indică 9 morţi şi peste 150 de persoane dispărute.

„Astăzi, o victimă a murit în spital și am descoperit încă opt victime la fața locului. Confirm astfel că numărul deceselor a ajuns la nouă”, a spus Daniella Levin Cava, primarul comitatului Miami-Dade.

Chiar dacă timpul trece, rudele dispăruţilor îşi păstrează speranţa că cei dragi vor fi găsiţi sub dărâmături. Este şi cazul lui Mike Noriega, un tânăr a cărui bunică a dispărut în dimineaţa evenimentului.

„Numele ei este Hilda Noriega. Are 92 de ani, dar arată ca la 62 de ani. Este atât de plină de energie şi pur şi simplu iubeşte oamenii. Îşi face prieteni peste tot pe unde merge. Aici e bunica mea, aici bunicul, iar aici, în mijloc, este tatăl meu”, a spus Mike Noriega, ruda unei persoane dispărute.

În 2018, o echipă de ingineri a estimat că blocul prăbuşit are nevoie de reparaţii majore, în valoare de peste 9 milioane de dolari. Potrivit specialiştilor, clădirea veche de 40 de ani avea probleme cu plăcile de beton. Drept dovadă, între 1993 şi 1999, blocul s-a scufundat cu aproximativ 2 milimetri pe an.