• Protestele anti-lockdown și anti-vaccin din Londra au fost oprite de polițiști
  • Aproximativ 400 de oameni au ieșit în stradă

Sâmbătă, poliția londoneză a arestat 155 de persoane care protestau la adresa vaccinului și al măsurilor de carantină. Infracțiunile au fost multiple, de la ultraj, la posesie de droguri sau încălcarea măsurilor sanitare și de siguranță. Carantina în Marea Britanie se va termina pe 2 decembrie, transmite Reuters.

Polițiștii s-au pregătit să intervină pe străzile din centrul zonei West End și au înfruntat mulțimea de protestatari în parcul St. James, în apropiere de Westminster. Protestatarilor anti-lockdown li s-au alăturat cei anti-vaccin.

Poliția estimează că în stradă au ieșit între 300 și 400 de protestatari. Aceștia țineau pancarte cu mesaje precum „Apărați libertatea, apărați umanitatea” sau „Fără minciuni”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Poliția Metropolitană a interceptat și a întors din drumul lor mai multe autocare pline cu protestatari, ce aveau ca destinație centrul Londrei.

„Activitatea noastră de patrulare va continua și în această seară și îi îndemn pe cei care încă nu au plecat să se îndrepte către casă”, a spus inspectorul șef Stuart Bell.