• O petrecere ilegală cu 2.500 de participanţi a avut loc de Anul Nou în Franţa.
  • Oamenii care au participat la petrecerea din Lieuron au avut altercaţii cu poliţia.
  • O maşină de poliţie a fost incendiată, iar ofiţerii au fost atacaţi cu sticle şi pietre.

S-a lăsat cu scandal în noaptea de Anul Nou în nord-vestul Franţei. Totul a plecat de la o petrecere ilegală la care au participat 2.500 de oameni.

În ciuda lockdown-ului din Franţa, zeci de maşini s-au îndreptat joi seară spre un hangar aflat în oraşul Lieuron. Oamenii au ignorat toate restricţiile ca să sărbătorească trecerea în 2021.

Autorităţile au încercat să oprească petrecerea, fără succes. Rebelii de la party au aruncat cu sticle şi pietre în autorităţi, o maşină fiind incendiată iar mai mulţi poliţişti au fost răniţi.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Petrecerea a durat până la 10 dimineaţa când mai erau câteva sute de persoane în hangar. Fără măşti pe faţă, fără nicio grijă.

Autorităţile iau în calcul deschiderea mai multor dosare penale pentru participanţii care vor fi identificaţi. La petrecere au venit persoane şi din afara ţării, în ciuda faptului că în Franţa există restricţii clare între orele 20 şi 6 dimineaţa încă din data de 15 decembrie.

Au fost audiate două persoane de 22 de ani, a anunțat Parchetul din Rennes. Petrecerea a durat 36 de ore și a avut loc în Lieuron, în apropiere de Rennes (Bretania). Ministrul de interne, Gérald Darmanin, a postat pe Twitter, informând că au fost amendate 1.225 de persoane pentru infracțiuni care încalcă măsurile împotriva răspândirii coronavirusului, plus alte 420 de infracțiuni diverse. Au fost descoperite asupra mai multor persoane substanțe stupefiante.

Autoritățile franceze au mobilizat în noaptea de Revelion peste 100.000 de forțe de ordine pentru a împiedica astfel de adunări. Petrecerile sunt interzise în Franța, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Țara este a cincea din lume cea mai afectată de COVID-19, cu peste 2,6 milioane de cazuri și 64.000 de decese.