• 20 de containere abandonate, transformate în cabinete medicale
  • La Spitalul Orșova sunt amenajate cabinete în containere nefolosite
  • Containerele au rămas din 2006, de când au fost trimise sinistraților
  • Containerele au ajuns la Rast în 2006
  • Amenajarea containerelor pe post de cabinete costă 50.000 euro

Managerul spitalului de la Orșova a decis să transforme în cabinete medicale 20 de containere vechi de 15 ani. Au fost donate în 2006 sinistraților de la Rast și vor servi acum pe post de unități medicale.

De un an de zile, la spitalul Orșova sunt tratați doar pacienți COVID. Conducerea a cerut containerele Departamentului pentru Situații de Urgență ca să creeze un circuit separat.

Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal Orșova „Este pentru a scoate partea de non-COVID din spital și a reuși să lăsăm partea de COVID. După care, în etapa a doua, vrem să punem COVID-ul în suprafețele containerizate și complexul modular, pentru a reuși să dăm drumul și bolnavilor care, deocamdată, nu au acces la consultațiile medicale.”

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Spitalul a primit aparatură medicală de peste 1 milion de euro

Anul trecut, spitalul a primit aparatură medicală de peste 1 milion de euro din fonduri europene. Acum, așteaptă verde pentru încă un proiect de 3 milioane de euro. Cu veniturile proprii, mai greu. A obținut totuși jumătate de milion de lei din redeschiderea unor cabinete din ambulator.

Adrian Cican, manager Spitalul Orșova: „Spitalul Municipal Orșova are anumite cabinet gen radiologie, gen laborator, cu care n-am intrat în contract cu Casa. Toate investigațiile sunt contra cost. Sau medicina muncii. Avem contracte, pe medicina muncii, cu toate societățile comerciale din Orșova, cât și din Clisura Dunării.(…) Partea de încasări în contract cu Casa pe Ambulatoriu nu știu dacă reprezintă 20% din total venituri.”