2020 negru pentru o ţară din Europa. Cea mai mare rată de creştere a deceselor de la Al Doilea Război Mondial

coronavirus-olanda Foto: Profimedia
  • Numărul deceselor în Olanda a ajuns la cea mai mare rată de creștere de la cel de-al Doilea Război Mondial
  • S-au raportat în total 162.000 de decese în țara cu 17 milioane de locuitori, cu 13.000 mai multe față de un an normal
  • Numărul real al infecțiilor și al deceselor este probabil să fie semnificativ mai mare

Numărul deceselor în Olanda a ajuns la cea mai mare rată de creștere de la cel de-al Doilea Război Mondial din cauza pandemiei.

Conform Biroului Național de Statistică (CBS) olandez, anul acesta, până săptămâna trecută s-au raportat în total 162.000 de decese în țara cu 17 milioane de locuitori, cu 13.000 mai multe față de un an normal, conform Reuters.

„O astfel de creștere a numărului de decedați nu a fost raportată de la cel de-al Doilea Război Mondial”, a arătat CBS.

Au murit cu aproximativ 9.000 de persoane mai multe decât în ​​mod normal în timpul primului val, între începutul lunii martie și începutul lunii mai, după care au fost raportate peste 6.000 de decese de la începutul celui de-al doilea val, de la jumătatea lunii septembrie.

În total, 770.400 de persoane s-au infectat în Olanda de la începutul pandemiei. Se știe că peste 11.000 de pacienți au murit din cauza bolii.

Numărul real al infecțiilor și al deceselor este probabil să fie semnificativ mai mare, deoarece din lipsa testelor și a capacității de laborator au fost testați doar pacienții grav bolnavi.