• Seismul a avut loc în sud-vestul Chinei.
  • Acesta a zguduit orașul Lijiang.
  • În septembrie, trei persoane au murit în urma unui seism.

Cel puțin 22 de persoane au fost rănite în urma unui cutremur de mică adâncime în sud-vestul Chinei, care a zguduit și popularul oraș turistic Lijiang.

Cutremurul s-a produs duminică după-amiază la granița dintre provinciile Yunnan și Sichuan, potrivit United States Geological Survey (USGS), care a estimat magnitudinea la 5,4 și adâncimea la 38 km (24 de mile).Centrul rețelelor de cutremure din China a măsurat ulterior magnitudinea la 5,5, cu o adâncime de 10 km (6,2 mile).

Epicentrul a fost la 115 km de Lijiang, în provincia Yunnan, a precizat USGS.Biroul seismologic din Yunnan a declarat că 22 de persoane au fost rănite în urma cutremurului, dintre care două grav, în comitatul Ninglang.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Administrația seismologică provincială a declarat că nu există încă rapoarte privind pagube la case, dar agenția de știri de stat Xinhua a declarat că o echipă de căutare și salvare formată din 60 de persoane a fost trimisă la epicentru. China este lovită în mod regulat de cutremure, în special în regiunile sale muntoase din vest și sud-vest.

În septembrie, trei persoane au fost ucise și zeci de persoane au fost rănite în urma unui cutremur de mică adâncime care a lovit provincia Sichuan, iar zeci de mii de case au fost avariate. Un cutremur cu magnitudinea 7,9 în Sichuan, în 2008, s-a soldat cu peste 80.000 de morți.

Printre aceștia s-au numărat mii de copii, uciși de prăbușirea clădirilor școlare prost construite, dar guvernul nu a reușit să facă public un număr exact de morți, deoarece problema a căpătat o dimensiune politică.