25 de milioane de îmbolnăviri în Iran. Ce predicții face președintele pentru următoarele luni

25 de milioane de îmbolnăviri în Iran. Ce predicții face președintele pentru următoarele luni Sursa Foto: Profimedia
  • Președintele Iranului a declarat că s-a raportat un total de 25 de milioane de îmbolnăviri.
  • Acesta mai atrage atenția asupra faptului că, în următoarele luni, numărul de îmbolnăviri va ajunge la 30 – 35 de milioane de cazuri, în condițiile în care populația totală a Iranului este de aproximativ 81 de milioane de locuitori.
  • Declarațiile lui Hassan Rouhani are la bază un studiu derulat de Ministerul Sănătății Iranian, studiu ce nu a fost făcut încă publicat.

În ultimele săptămâni, Iranul s-a confruntat cu decese masive, iar numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 25 de milioane de persoane, spune președintele Iranului, Hassan Rouhani.

Președintele a extras aceste informații dintr-un studiu derulat de Ministerul Sănătății Iranian, relatează France 24.

Rouhani a mai spus că în lunile următoare se va ajunge la un total de 30 – 35 de milioane de îmbolnăviri în total.

Este de luat în calcul că populația totală a Iranului este de aproximativ 81 de milioane de oameni.

Tot conform acestui raport, președintele a mai declarat că numărul de internați „va fi de două ori mai mare decât am văzut în ultimele 150 de zile”.

„Trebuie să vă spun că aproximativ 30 – 35 de milioane de oameni vor fi expuși virusului, în următoarele luni, în Iran”, a declarat Hassan Rouhani, președintele Iranului.

Totuși, oficialii iranieni nu au explicat ce s-a aflat la baza acestui studiu și ce calcule i-au dus la aceste estimări. Mai mult, studiul nu a fost făcut public până acum.