• Data de 26 iunie este cunoscută drept Ziua Drapelului Național
  • Cu ocazia Zilei Drapelului Național, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile steagului României

Palatul Cotroceni va fi iluminat sâmbătă seara în culorile drapelului României, cu ocazia Zilei Drapelului Național.

„Urmaş al vechilor steaguri de luptă, întruchipare a libertății și neatârnării, Drapelul Național a fost martorul celor mai importante momente ale României moderne. Sub culorile sale, națiunea noastră și-a câștigat independența, a realizat Marea Unire, a depășit evenimentele de cumpănă ale celor două războaie mondiale și a reușit accederea în NATO și în Uniunea Europeană”, a spus președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Drapelului Național.

Conform acestuia, drapelul național flutură alături de cele ale marilor națiuni, cu care România împărtășește aceleași principii și idealuri și alături de care contribuie la stabilitatea și securitatea Europei, dar și a unor zone de conflict din lume.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Drapelul Național este cel care ne aduce împreună, indiferent de locul în care ne aflăm, și ne face mândri că aparținem națiunii române. Să rămânem uniți în jurul acestui simbol și, sub culorile sale, să ducem mai departe aspirațiile și năzuințele poporului român“, a mai transmis președintele.

Cu această ocazie, Administrația Prezidențială va ilumina Palatul Cotroceni sâmbătă, începând cu ora 21.00, în culorile Drapelului Național al României.