Peste 260 de români, care lucrează la o fabrică de conserve din Germania, sunt infectați cu COVID-19

Peste 260 de români, care lucrează la o fabrică de conserve din Germania, sunt infectați cu COVID-19 Sursa Foto: Abaca Press / Utrecht Robin
  • Peste 260 de români care lucrează în Germania au fost testați pozitiv pentru COVID-19.
  • Aceștia lucrează la o fabrică de conserve din regiunea Dingolfing-Landau.
  • Alţi 206 muncitori români au fost plasaţi în carantină, aceştia fiind consideraţi contacţi direcţi ai persoanelor infectate.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seara, că reprezentanţii Consulatului German al României la München au venit în sprijinul cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, după ce au fost notificaţi de către autorităţile locale cu privire la situaţia unor muncitori români testaţi pozitiv, angajaţi în cadrul unei companii de conserve din aceeaşi regiune.

Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de reprezentanţii oficiului consular, MAE precizează că 263 dintre lucrătorii români de la compania de conserve respectivă au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19.

Dintre persoanele infectate, 149 au încheiat deja perioada obligatorie de carantină prevăzută de legislaţia germană, iar restul de 114 cetăţeni români continuă perioada de carantină, în două locaţii diferite.

Totodată, potrivit datelor comunicate de Consulatul General al României la Munchen, alţi 206 lucrători români au fost plasaţi în carantină, aceştia fiind consideraţi contacţi direcţi ai persoanelor infectate.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară de la cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089 553307 şi 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1602087789.