28 de elefanți din India au fost testați pentru Covid-19, după ce o leoaică confirmată pozitiv a murit

Elefanți Nigeria Sursa foto: Profimedia
  • 28 de elefanţi au fost testaţi pentru Covid-19 într-o rezervaţie forestieră din sudul Indiei
  • Testarea are loc după moartea unei leoaice din cauza coronavirusului
  • Leoaica de 9 ani a murit la începutul lunii iunie în Parcul Zoologic Arignar Anna din Chennai

28 de elefanţi au fost testaţi pentru Covid-19 într-o rezervaţie forestieră din sudul Indiei, după moartea unei leoaice din cauza coronavirusului, au anunțat miercuri autorităţile, notează Le Figaro.

Leoaica de 9 ani a murit la începutul lunii iunie în Parcul Zoologic Arignar Anna din Chennai (fosta Madras), în sudul statului Tamil Nadu, potrivit presei locale. Aceasta este prima moarte a unui animal din India atribuită virusului. Testele au arătat că leoaica şi alte opt feline, inclusiv două în stare gravă, erau purtătoare ale virusului.

„După ce leii de la Grădina Zoologică Vandalur (Parcul Zoologic Arignar Anna) au dat rezultate pozitive pentru Covid-19, ni s-a cerut să examinăm elefanţii ca măsură de precauţie”, a declarat miercuri un angajat al parcului naţional Mudumalai, situat în sudul Tamil Nadu.

Analizele probelor prelevate marţi de la 28 de elefanţi, inclusiv două femele, urmează să fie efectuate de Institutul Indian de Cercetare Veterinară din statul Uttar Pradesh. Rezultatele sunt aşteptate în decurs de o săptămână.

„Animalele nu aveau simptome, este doar o măsură de precauţie. Probele în sine nu au prezentat nicio dificultate”, a mai spus angajatul.

Aproximativ 21 de tigri din parcul Bhagwan Birsa din estul statului Jharkhand au fost testaţi săptămâna trecută după ce un tigru de 10 ani a murit, cu febră mare, potrivit presei locale.

Agenţia de presă indiană Trust Trust of India (PTI) a precizat că un test antigen efectuat tigrului a ieşit negativ, dar se aştepta şi rezultatul unui test RT-PCR.