• 44 de persoane au murit în urma îmbulzelii apărute în timpul unui eveniment religios în Israel.
  • Rapoartele inițiale au arătat că o tribună s-a prăbușit, dar serviciile de urgență spun că oamenii s-au călcat în picioare, în timpul unei evacuări haotice.
  • Autoritățile anunță peste 150 de răniți, mulți dintre ei în stare critică.

UPDATE 06:30 44 de persoane au murit în urma tragediei din Israel

Zeci de mii de oameni s-au adunat la baza muntelui Meron, în nordul Israelului, cei mai mulți dintre ei evrei ultrareligioși, la comemorarea rabinul Shimon Bar Yochai, al cărui mormânt, aflat la baza muntelui, este considerat un loc sfânt în Israel.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Nu este clar dacă busculada a pornit ca urmare a prăbușirii uneia dintre structurile amplasate la fața locului, sau dacă o parte a participanțiilor au alunecat pe scări, provocând busculada ce a urmat. Camerele de luat vedere au surprins o evacuare haotică, iar potrivit serviciilor de urgență, aceasta a provocat cele mai multe victime. În timp ce mulțimea s-a repezit spre ieșiri, unii participanți au căzut la pământ și au fost călcați în picioare sau striviți.

Este prima sărbătoare religioasă permisă de guvernul israelian, după ridicarea restricțiilor. Premierul Benjamin Netanyahu a numit incidentul „un grav dezastru”.

UPDATE 5:45 38 de persoane în stare critică, iar 18 persoane sunt rănite grav

38 de persoane sunt în stare critică, dar încă se află la fața locului, în timp ce 6 persoane în stare critică au fost evacuate. 18 persoane sunt rănite grav, iar 2 au răni moderate. 39 de persoane au răni ușoare, conform Servicului Medical de Urgență din Israel.

Știre inițială

Cel puțin 28 de persoane au fost omorâte într-un incident dezastruos în cadrul unui eveniment religios din Israel, relatează Sky News.

Medicii au confirmat că zeci de persoane au fost rănite la Lag B’Omer, eveniment ce a avut loc pe versantul nordic al Muntelui Meron, acolo unde s-au adunat zeci de mii de evrei ultra-ortodocși, pentru o sesiune de comemorări care implică o noapte întreagă de dansuri și rugăciuni.

Serviciul de Ambulanță a confirmat că în jur de 20 de persoane au fost rănite grav.

Adunarea a avut loc deși autoritățile și-au exprimat îngrijorarea că un astfel de eveniment poate însemna un risc crescut pentru infectarea cu coronavirus.

Presa din Israel a publicat o imagine cu cadavre puse în rând, pe pământ, acoperite cu folie de plastic. Tot presa din Israel a mai transmis că motivul ar fi fost o scenă care s-ar fi prăbușit, însă serviciile de salvare susțin că la baza incidentului ar fi stat busculada, relatează The Guardian.