• Liberalii au transferat în ultimele luni cel puţin 28 de primari de la PSD.
  • Cea mai grea lovitură au dat-o în Teleorman, unde au convins aproape 20 de primari să candideze din partea PNL.
  • Ludovic Orban a uitat că acum un an a promis că liberalii nu vor deschide poarta traseiştilor.
  • Liderii PSD îl acuză pe Orban că îi forţează pe colegii lor primari să schimbe tabăra.

Dacă eşti unul dintre alegătorii care condamnă traseismul politic, vei fi dezamăgit să afli că anul acesta până şi Orban a uitat de promisiunea făcută şi a deschis larg porţile partidului celor care vor să îi treacă pragul. Chiar şi primarilor veniţi de la PSD.

Vei afla cu suprindere că Teleormanul, judeţ tradiţional roşu, se pregăteşte ca în toamnă să îmbrace haine galbene.

19 primari au sărit acolo, din barca PSD, în curtea de la Modrogan şi o mişcare similară se pregăteşte şi la Giurgiu.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Marian Mina, preşedinte executiv PSD Gurgiu, spune că Orban îi ameninţă pe colegii săi primari care nu vor să treacă în tabăra PNL.

„Primarii din Giurgiu luaţi cu arcanul, duşi la Palatul Victoria şi somaţi să intre în PNL plătesc pentru refuzul de a trăda PSD. Instituţiile de control sunt trimise în desant peste ei şi le taie amenzi cu duiumul” scrie Mina pe pagina sa de Facebook.

Fostul său coleg de la Tismana, care a ales PNL în detrimentul PSD îl contrazice. Spune că ales partidul lui Orban pentru că este dezamăgit de colegii social democraţi şi nu se teme că electoratul îl va sancţiona pentru alegerea făcută.

Asta spune şi analistul politic, Dumitru Borţun. Oamenii pleacă din PSD pentru că sunt convinşi că alături de PNL vor avea mai multe resurse pentru comunităţile în care trăiesc.

„La nivel de localitate, contează mai puţin culoarea politică, mai mult contează echipa şi persoana”, a spus Marian Slivilescu, primar Tismana.

„Am dedus că nu e vorba de racolare. Este vorba despre primari care vor ei să vină la PNL. La noi, partidele sunt grupuri de interese.

Ele şi-au pus firme de partid politic, şi-au dat cu câte o culoare politică. Sunt grupuri de interese care au, la rândul lor, alte grupuri de interese, iar în grupurile de interese ştiţi liantul care îi leagă, sunt interesele nu valorile”, a explicat Dumitru Borțun, analist politic.

Autor: Cristina Ioniceanu