3 bărci s-au răsturnat în râul Jiu. O persoană a decedat

Din primele date, una dintre victime a decedat, urmând ca echipa operativă din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, care s-a deplasat la fața locului, să efectueze cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Potrivit IPJ Gorj, o persoană a decedat, o persoană se află la spital. Un dosar penal a fost deschis.

Conform ISU GORJ, o misiune de căutare-salvare a început pentru mai multe persoane aflate în dificultate pe râul Jiu. Pompierii salvatori gorjeni au fost solicitați să intervină, după ce 3 bărci care făceau rafting pe râul Jiu s-au răsturnat.

De la nivelul județului Gorj, la fața locului, au fost alocate de urgență: o autospecială de stingere, două ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transportul victimelor multiple și două ambulanțe ale serviciului județean de ambulanță.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, în sprijinul echipajelor locale au fost dislocate: o barcă de salvare, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transportul victimelor multiple de la ISU Hunedoara.

La acest moment, unul dintre ocupanți a fost declarat decedat (barbat 35 de ani), o altă persoană (femeie 33 de ani) a fost transportată la spital în stare hipotermică și alte 20 sunt în evaluare medicală. Misiunea de salvare este în desfășurare.

Concursul de rafinament era organizat de o asociație din Cluj. Au ales traseul cel mai dificil. În urma ploilor din ultimele zile, Jiul era învolburat. Accidentul a avut loc la aprox 10 km de Petroșani.

La data de 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bumbești, Jiu au fost sesizați, prin apelul 112, cu privire la faptul că, pe râul Jiu, s-ar fi răsturnat 3 bărci, cu mai multe persoane care făceau rafting.