34 de paturi libere la ATI pentru bolnavii COVID din România

Un europarlementar a solicitat UE achiziționarea de tratamente de ultimă generație privind COVID Sursa: Hepta
  • În spitalele din România sunt libere, duminică, 34 de paturi la terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19. Nouă paturile sunt libere în Bucureşti, iar restul în 8 judeţe.
  • Duminică, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.702 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.
  • În Bucureşti sunt avizate de DSP 390 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

În spitalele din România sunt libere, duminică, 34 de paturi la terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19. Nouă paturile sunt libere în Bucureşti, iar restul în 8 judeţe.

Duminică, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.702 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 390 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 128 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

1.573 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

La nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 34 paturi libere de ATI, 9 în Bucureşti, 1 în judeţul Bihor, 3 în judeţul Botoşani, 4 în judeţul Constanta, 4 în judeţul Harghita, 3 în judeţul Iaşi, 1 în judeţul Mehedinţi, 6 în judeţul Vaslui, 3 în judeţul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.