Din 380 de mijloace de transport în comun din Cluj, aproape 200 sunt nepoluante

Din 380 de mijloace de transport în comun din Cluj, aproape 200 sunt nepoluante Foto: Aleph News
  • La 1 octombrie 1987, la Cluj se inaugura reţeaua de tramvaie electrice.
  • Din cele 380 de mijloace de transport în comun din Cluj, aproape 200 sunt nepoluante.
  • Alte 90 de autobuze sunt cu grad redus de poluare, euro 6.

Nu mai este o surpriză că orașul Cluj este cu un pas înainte Bucureștiului. La 1 octombrie 1987 la Cluj se inaugura reţeaua de tramvaie electrice.
Astăzi se vorbește depre metrou şi tren metropolitan.

Metroul este proiectul viitorului Clujului. Noi pregătim Clujul care ajunge la un milion de oameni. Asta înseamnă că anul 2030-2040 va găsi proiectul realizat.

Dar ca să îl poţi face atunci, trebuie să începi de acum. Asta este evoluţia până la urmă. Acum 30 de ani porneam cu un tramvai, acum mai mult de jumătate din flota de transport a oraşului este electrică, spune Emil Boc, primar Cluj-Napoca.

Amândouă sunt în faza studiilor de fezablitate. La 33 de ani distanţă, toată flota de transport în comun este de ultimă generaţie, iar primăria a mai cumpărat recent încă alte 24 de tramvaie noi. Din cele 380 de mijloace de transport în comun din Cluj, aproape 200 sunt nepoluante.

Pe lângă acestea, alte 90 de autobuze sunt cu grad redus de poluare, euro 6. Oraşul se pregăteşte cu paşi grăbiţi spre viitor, unde se estimează că numărul locuitorilor va ajunge la un milion.