• 4 din 10 alegători spun, deja, că NU vor accepta rezultatul votului
  • Bogdan Nicolae, analist de politică externă, vorbește despre această polarizare incredibilă
  • 41% dintre suporterii lui Trump spun că nu vor accepta o victorie a lui Biden

Un sondaj recent din Statele Unite are un rezultat absolut surprinzător și îngrijorător. 4 din 10 alegători spun, deja, că NU vor accepta rezultatul votului. 41% dintre suporterii lui Trump spun că nu vor accepta o victorie a lui Biden.

E aproape jumătate din electorat. Bogdan Nicolae, analist de politică externă, vorbește despre această polarizare incredibilă.

„Este neașteptat. Procentul este foarte mare. Pe de altă parte, este și normal dacă ne uităm și la taxele succesive care au venit și din partea lui Trump, și din partea unor entități străine nenominalizate în privința corectitudinii procesului de vot, integritatea sistemului electoral american, toate desconsiderările care au fost formulate la adresa comunității de informații din Statele Unite, chemate să apere democrația americană“, spune Bogdan Nicolae.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Este un procent care ridică multe semne de întrebare în ceea ce privește modul cum populația va reacționa a doua zi după publicarea rezultatelor, mai consideră analistul.

Deja suntem într-o atmosferă încinsă. Cu siguranță nemulțumirile vor fi exprimate într-un fel, de la proteste la manifestații pașnice.

Cum putem traduce toate mesajele pe care le transmite Donald Trump

Situația economică este înghețată la nivelul anului 2018, alte cifre actualizate nu vedem pe site-ul oficial al Casei Albe, așa că republicanii și staff-ul lui Trump trebuie să vorbească foarte multe despre alte probleme decât despre cifrele reale din economie, explică Bogdan Nicolae.