Patru zile de muncă dacă votează independența față de Regatul Unit. Asta promite cel mai mare partid din Scoția

Sursa Foto: Hepta
  • Ideea săptămânii de lucru de 4 zile a fost susținută de conferința SNP.
  • Oamenii politici din Scoția susțin trecerea la săptămâna de lucru de patru zile.
  • Delegații la congresul partidului au votat copleșitor în susținerea ideii.
  • Dacă ar fi implementată la nivel de Marea Britanie, politica ar costa Trezoreria 17 miliarde de lire sterline.

Conferința Partidului Național Scoțian (SNP) a aprobat ideea unei săptămâni de lucru de patru zile, în contextul în care lucrătorii au cerut mai multă flexibilitate pe piața muncii.

Oamenii politici din Scoția susțin trecerea la săptămâna de lucru de patru zile, care face parte din politica Partidului National Scoțian (SNP).

Delegații la congresul partidului au votat copleșitor în susținerea ideii, după ce au aflat că pandemia a schimbat echilibrul dintre viața profesională şi cea privată.

Guvernul SNP va stabili un fond de 10 milioane de lire sterline pentru a permite companiilor să piloteze și să experimenteze beneficiile unei săptămâni de lucru mai scurtă, care urmează să fie introdusă „atunci când Scoția câștigă controlul deplin al drepturilor de muncă”.

Peste jumătate din scoțieni cred că 4 zile de muncă ar fi un „efect pozitiv”

Cercetări recente efectuate de IPPR Scotland arată că 80% dintre oameni cred că reducerea numărului de zile de muncă fără pierderi de salariu ar avea un „efect pozitiv asupra bunăstării lor”.

În urmă cu doi ani, cercetările efectuate de Centrul pentru Studii Politice au constatat că, dacă ar fi implementată la nivel de Marea Britanie, politica ar costa Trezoreria 17 miliarde de lire sterline, în cele mai optimiste ipoteze.

Partidul National Scoțian este un partid naționalist, regionalist și social-democratic din Scoția.