• 40 de bebeluși au fost uciși, în ceea ce armata israeliană numește acțiune fără precedent și de care au auzit doar la bunicii lor pe vremea Holocaustului.
  • Azi au fost atacuri inclusiv în Libia, după atacurile Hezbollah în nordul țării. Noi informații apar cu privire la acțiunile militanților Hamas de sămbătă.
  • Analist de politică externă: „Va exista o ripostă pe măsură a armatei Asta înseamnă anihilarea punctelor de unde gruparea islamistă Hamas își canalizează țintele către teritoriul Israelului.”

Israel atacă cu toată puterea Fășia Gaza în timp ce Joe Biden stă ferm în spatele lui și-l sprijină. Azi au fost atacuri inclusiv în Libia, după atacurile Hezbollah în nordul țării. Noi informații apar cu privire la acțiunile militanților Hamas de sămbătă.

„Va exista o ripostă pe măsură a armatei iraeliene. Asta înseamnă anihilarea punctelor de unde gruparea islamistă Hamas își canalizează țintele către teritoriul Israelului. O intrare în Fâșia Gaza nu se va întâmpla foarte curând. Știm că există o serie de persoane care au fost răpite și ținute ostatetice. Iar intrarea într-un teritoriu unde sunt civili nevinovați, ar însemna și mai multe victime”, spune analistul de politică externă, Tașcu Stavre.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
NASA CAUTĂ URMELE VIEȚII PE MARTE
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?

Oamenii din kibbutzurile din zona froniterei, cei la care membrii Hamas au ajuns primii, au fost masacrați. 40 de bebeluși au fost uciși, în ceea ce armata israeliană numește acțiune fără precedent și de care au auzit doar la bunicii lor pe vremea Holocaustului.

„Ne îndreptăm spre o criză umanitară dacă nu se vor găsi soluții pentru evacuarea civililor. Granița cu Egiptul e, din păcate, în continuare blocată și sunt discuții între Israel, Egipt și ONU pentru a face un coridor pe unde persoane nevinovate să poată să se retragă din Fâșia Gaza”, a mai adăugat Tașcu Stavre.

Între timp civilii din Fășia Gaza rămân fără mâncare și apă potabilă, iar spitalele numără orele până la care rămân fără electricitate.

Citește și: