• În Indonezia, un incendiu izbucnit la o închisoare a provocat moartea a 40 de deținuți, au confirmat autoritățile.
  • În blocul din închisoare se aflau condamnați care erau închiși pentru infracțiuni legate de droguri.
  • Erau încarcerați peste 2.000 de condamnați, cu mult peste capacitatea de 600 de persoane.

În opinia lui Rika Aprianti, purtătoare de cuvânt al departamentului de penitenciare al Ministerului de Justiție și Drepturile Omului, incendiul din închisoarea din provincia Banten a izbucnit miercuri dimineața, între orele 1 și 2, scrie TheGuardian.

„Cauza este în curs de investigare”, a anunțat Rika Aprianti, precizând că prizonierii din închisoarea din cea mai vestică regiune din Java erau încă în curs de evacuare.

Potrivit acesteia, în acest blocul din închisoare se aflau condamnați care erau închiși pentru infracțiuni legate de droguri și avea o capacitate de 122 de persoane. Aceasta nu a dorit să precizeze câți dintre deținuți se aflau în închisoare în momentul izbucnirii incendiului, dar a confirmat că aceasta era supraaglomerată.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În septembrie, potrivit datelor guvernamentale, în închisoarea din Tangerang, o zonă industrială și manufacturieră de lângă Jakarta, erau încarcerați peste 2.000 de condamnați, cu mult peste capacitatea sa de 600 de persoane. Pompierii care încercau să stingă flăcările masive din vârful unei structuri au fost filmați de Kompas TV. Potrivit radiodifuzorului, 41 de persoane au pierit și 8 au fost grav rănite.

„Suspiciunea inițială este că a fost din cauza unui scurtcircuit electric”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției, Yusri Yunus, pentru Metro TV, care a citat un bilanț al poliției conform căruia 73 de persoane au fost, de asemenea, rănite ușor.