43.000 de îmbolnăviri în 24 de ore, în America, iar Trump sărbătorește Ziua Independenței cu artificii la Rushmore. Masca le-a lipsit

  • De Ziua Americii, Donald Trump a ales un loc special pentru a sărbători.
  • Muntele Rushmore, pe care sunt sculptate chipurile a patru preşedinţi americani, a fost luminat aseară de un foc grandios de artificii.
  • La ceremonie, însă, nu s-a mai ţinut cont de coronavirusul care a ucis peste 125.000 de americani.
  • Venirea lui a declanşat şi proteste violente a băştinaşilor americani, care spun că monumentul a fost construit pe un teren sacru.

Un foc grandios de artificii, sub care s-au adunat simpatizanţi, dar şi zeci de protestatari. Aşa a deschis Donald Trump ceremonia de Ziua Americii.

Preşedintele a ales să petreacă Ziua Independenţei la Muntele Rushmore, acolo unde sunt sculptate chipurile a patru preşedinţi americani.

Discursul şi artificiile au strâns laolaltă sute de oameni care nu au mai ţinut cont că se pot contamina cu virusul ucigaş. Majoritatea participanţilor nu au purtat mască de protecţie şi nici nu au păstrat distanţa de siguranţă.

Între timp, în stradă s-au adunat şi protestatari: băştinaşi care spun că monumentul a fost construit împotriva voinţei lor, pe un teren sacru.