• La 5 ani de la Colectiv, încă nu există sentinţe definitive pentru vinovaţi
  • Un lanţ uman a pornit de la Curtea de Apel şi s-a oprit la clubul Colectiv
  • Participanţii au cerut dreptate pentru cele 65 de victime şi pentru cei 164 de răniţi

Au trecut 5 ani de la tragedia de la Colectiv şi încă nu am primit răspunsuri. Prietenii şi rudele victimelor au organizat lanţ uman care a început la Curtea de Apel, instanță unde se judecă dosarul.

Sunt 5 ani şi nu vrem să uităm, se pare că unii oameni au uitat. Nu putem să punem presiune pe justiţie, dar justiţia trebuie să fie făcută într-un timp rezonabil, 5 ani nu mai începe să sune a timp rezonabil”, a spus, pentru Aleph News, Diana.

„Este vorba de justiţie, nu-şi face datoria. E un semnal că încă, la 5 ani de la această dramă, nu se întâmplă nimic”, adaugă și Sorin.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„E timpul ca după 5 ani să se facă în sfârşit dreptate pentru cei care au suferit, pentru victime, pentru răniţi, pentru familiile lor şi pentru întreaga ţară îndoliată”, afirmă o altă victimă a incendiului.

Lanţul uman s-a încheiat la Clubul Colectiv. Participanţii au purtat candele în memoria celor 65 de oameni care şi-au pierdut viaţa în incendiu. La fosta fabrică Pionierul au depus flori şi au aprins mii de candele, iar fotografiile tuturor celor 65 de victime au fost aduse în faţa clubului.

Amărăciunea participanţilor e cu atât mai mare cu cât nu numai că nu există sentinţe definitive pentru vinovaţi, dar Cristian Popescu Piedone, acuzat în dosar, a candidat şi a fost ales primar.

„Şi între timp se pare că se aşterne uitarea, cădem în aceleaşi vechi obiceiuri, avem oameni care nu-şi asumă responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat atunci. Mai mult, un primar care nu numai că face parte din dosarele Colectiv, dar a avut tupeul să candideze şi a fost ales, adică se pare că uităm”, a spus Diana.

„Este o palmă pentru cei care şi-au pierdut copiii, pentru societate în general şi sperăm să ne vindecăm”, adaugă Sorin.

„Este de un cinism îngrozitor, iar sloganul lui a fost absolut jignitor pentru fiecare dintre cei răniţi, este incalificabil. Şi-mi pare foarte rău că oamenii l-au votat. Nu s-au trezit la realitate”, a spus un alt supraviețuitor.