• Cele mai mari nevoi sunt pentru locuințe, în valoare de 80 de miliarde de dolari.
  • Urmează necesitățile de transport, de 74 de miliarde de dolari, și de comerț și industrie, cu 68 miliarde de dolari.
  • Răzvan Botea: „România, având această proximitate cu Ucraina, bineînțeles că va pune umărul destul de serios.”

Reconstrucția Ucrainei după războiul declanșat de Rusia ar urma să coste aproape 500 de miliarde de dolari, conform unui studiu al Băncii Mondiale, ONU, Comisiei Europene și al guvernului ucrainean.

Agenția de presă Reuters notează că nevoia de locuințe se află în fruntea listei cu 80 de miliarde de dolari, urmată de necesitățile de transport, de 74 de miliarde de dolari, și de comerț și industrie, cu 68 miliarde de dolari.

Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, vorbește despre rolul României în reconstrucția Ucrainei „România, având această proximitate cu Ucraina, bineînțeles că va pune umărul destul de serios, cel puțin în furnizarea de diferite materiale de construcții. Putem să vorbim despre ciment, oțel. Probabil că deja producătorii de astfel de materiale se gândesc la această variantă,” spune Răzvan. În ceea ce privește locul la masa reconstrucție Ucrainei, țările care vor fi la prima strigare pentru construcția Ucrainei sunt cele care au ajutat cel mai mult Ucraina în acest război, și anume Statele Unite și Uniunea Euro, după aceea Uniunea Europeană,” a adăugat acesta.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și: