50,42% dintre cetățenii moldoveni au votat DA la referendumul privind aderarea la UE. Siegrfried Mureșan, europarlamentar: „Republica Moldova este mai aproape de Uniunea Europeană”

Moldova alege să fie pro-UE. Președinta Comisiei Electorale Centrale a prezentat rezultate parțiale ale votului la referendum: 50,43% pentru DA, 49,58% NU, din 99.82% total al voturilor exprimate. Diferența a fost făcută de voturile venite din Diaspora.

La prezidențiale, știm sigur că vom avea și turul 2. Bătălia se va da între Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat, și reprezentantul Partidul Socialist din Republica Moldova, Alexandru Stoianoglo. Aici, Sandu a obținut 42,31% dintre voturi, iar Stoianoglo 26,07%.

„Ieri la referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova a câștigat Republica Moldova, a pierdut Federația Rusă și e foarte bine că este așa mulțumiri deosebite și cetățenilor din diaspora care au votat care au stat unii la cozi îndelungate. Am văzut efortul dumneavoastră, îl apreciem? Mulțumim mult orice, vot sau orice vot la referendum contează la fel de mult și rezultatul e clar, referendumul a trecut. El trebuie implementat, el va fi implementat și după acest referendum, spun foarte clar. Republica Moldova este mai aproape de Uniunea Europeană. Republica Moldova nu este mai departe de Uniunea Europeană. Referendumul a reușit. Oamenii s-au exprimat. Uniunea Europeană a văzut dezinformarea știrile false, propaganda, încercarea Federației Ruse de a influența rezultatul pe toate căile a văzut că oamenii din Republica Moldova au rezistat și de aceea Uniunea Europeană va continua să se implice”, a explicat Siegried Mureșan, europarlamentar, pentru Aleph News.

„În sprijinul Republicii Moldova, iar eu din Parlamentul European, ca președinte al delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova. Am să mă asigur că sprijinul european pentru Republica Moldova va continua și în anii următori. Chiar în urmă cu o săptămână, Uniunea Europeană a anunțat un pachet de creștere economică de 1,8 miliarde euro pentru Republica Moldova. Îl vom implementa fără întârziere în Parlamentul European. Eu sunt europarlamentarul responsabil de implicare a acestui Parlament. Am rolul de negociator șef pentru a negocia legislația, pentru a ne asigura că va fi votată ca ea să intre în vigoare și banii să poate ajunge cât mai repede în Republica Moldova”, a adăugat Siegfried Mureșan.

Exit mobile version