• Aproximativ 600 de marinari ruși s-ar fi răzvrătit pentru a nu se supune ordinelor de a debarca și de a lupta în regiunea Odesa din sudul Ucrainei, a declarat sâmbătă Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), principala agenție de servicii secrete din Ucraina.
  • „În apropiere de Odessa, aproximativ 600 de marinari s-au revoltat și au refuzat să debarce pentru că au înțeles ce se întâmplă”, a declarat serviciul de informații SBU într-un mesaj postat pe Telegram.
  • În plus, SBU a acuzat Rusia că aplică o „represiune stalinistă” asupra propriei armate, cu „plutonieri de execuție” care merg în spatele trupelor pentru a-i „ucide pe cei care vor să fugă”.

Aproximativ 600 de marinari ruși s-ar fi răzvrătit pentru a nu se supune ordinelor de a debarca și de a lupta în regiunea Odesa din sudul Ucrainei, a declarat sâmbătă Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), principala agenție de servicii secrete din Ucraina.

„În apropiere de Odessa, aproximativ 600 de marinari s-au revoltat și au refuzat să debarce pentru că au înțeles ce se întâmplă”, a declarat serviciul de informații SBU într-un mesaj postat pe Telegram.

În plus, SBU a acuzat Rusia că aplică o „represiune stalinistă” asupra propriei armate, cu „plutonieri de execuție” care merg în spatele trupelor pentru a-i „ucide pe cei care vor să fugă”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Ne-au spus să nu ne întoarcem pentru că am fost urmăriți de plutonieri de execuție care ucid dezertorii care încearcă să se întoarcă acasă”, a declarat un prizonier de război rus, potrivit SBU.

Pentru această organizație ucraineană, „armata de ocupație este demoralizată și reprimată, așa că victoria Ucrainei nu este departe”.

.