• Şapte judeţe din România au fost incluse de Germania pe lista „zonelor de risc“.
  • Este vorba despre Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş.
  • Dacă intri pe teritoriul Germaniei după ce ai fost într-una dintre zonele/regiunile incluse în listă trebuie să prezinți un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii.
  • Alternativ, te poți supune testării gratuite în Germania, la cel mult 72 de ore de la sosire.

Şapte judeţe din România au fost incluse de autorităţile Republicii Federale Germania în lista „zonelor de risc“. Partea germană a informat partea română cu privire la măsurile luate, pe canale diplomatice, anterior deciziei de revizuire a condiţiilor, informează MAE.

Ca urmare a noilor decizii adoptate, şapte judeţe din România – Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş – au fost incluse pe lista zonelor de risc. Măsura a intrat în vigoare vineri, 7 august.

Indiferent de cetățenie, dacă intri pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce ai fost în una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinți un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să te supui testării, în mod gratuit, pentru infecţia cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, a transmis MAE, într-un comunicat, sâmbătă.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Testarea o poți face direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autorităţile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, autorităţile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu. Indiferent de opţiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura autoizolării la domiciul nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului.