72 de imigranți, care încercau să ajungă în Marea Bitanie, au fost arestați. Au plecat din Belgia și au navigat pe o barcă de pescuit

PORT-IMIGRANTI-UK
  • 72 de imigranți ilegali au fost reținuți de polițiști
  • Aceștia se aflau pe o barcă de pescuit, pe coasta de est a Marii Britanii
  • Vinovați sunt doi ucrainieni și un latvian

Polițiștii britanici au arestat 72 de persoane într-un caz de trafic cu imigranți. O barcă de pescuit de 30 de metri a fost interceptată pe coasta Great Yarmouth, în partea de est a țării, marți seara. Ambarcațiunea venea din Ostend, Belgia, relatează Reuters.

Echipajul bărcii era format din 3 persoane, un cetățean latvian și alți doi cetățeni ucrainieni. Cei trei au fost arestați pentru trecere frauduroasă a frontierei, iar cei 69 de pasageri, toți de naționalitate albaneză, au fost reținuți pentru încălcarea legilor privind imigrarea.

„Acesta a fost cu siguranță un incident semnificativ și o încercare semnificativă de a ocoli controalele de la granița Marii Britanii. Suntem motivați să facem tot ce ne stă în putință să întrerupem și să anihilăm rețelele de trafic de persoane, împiedicându-i să exploateze imigranți pentru profit”, a spus Craig Naylor, Director de investigații al Agenției naționale de combatere a criminalității.